Saturday, December 26, 2009

Haish!

Haish!
2 ari aku cirit.
Aku x g la kje.
Kang tgah amek order customer,
Muka pucat.
Sbb pe?
Sbb...
Ponggong bt hal ats desakan perut y menjerit2 mintak di bebaskan!
Seksa beb.
Aku dh g klinik.
Amek ubat je la.
Alhamdulillah.
Felling better now

Thursday, December 17, 2009

Oyeh

Salam,
no celcom aku dh dapat,
Aku amek kt celcom centre,
Dkt ng HKL
So,
senang la nk contact aku nti.

Tuesday, December 15, 2009

J.A.M


Salam,

Aku xdk jam.
Jam tangan atau jam dinding,
Jam pasir,
Apa lagi jam randik.

Aku hanya mampu memiliki sebuah jam-ban kepunyaan tuan rumah y diamanahkan kepada kami sewaktu menandatangani perjanjian sewaan rumah.
Aku juga x bijak untuk memahami dan mentafsir jam matahari.

Aku xdk jam.
Y boleh mmberikan tanda masa dengan tepat.
Aku xsuka pkai jam la.
Y sbenanye...
Aku xdk duit pun nk beli jam.

Dlu aku penah masuk kedai jam,
Tp tuan kedai 2 xlayan aku pun.
Mentang2 la aku ni slekeh..
Tau2 je poket aku ni xdk duit.
Habuk sisa kertas hancur ada la.
Pas2 aku terus xlalu da kt depan kedai jam 2.
Lntak!
Biar bisnes dia lingkup.
Gulung tikar la tokey.
hahahhahahah...
(gelak jahat smpai tkencing dlm sluar)

Aku ada npon,
Kt npon 2 ada jam...
Tp npon 2 dh kne ragut,
So...
Aku mmerlukan bantuan semua rakyat Malaysia jika mahu mengetahui waktu.

Mse kecik2 dlu ada la aku pkai jam.
2 pun mak ngn arwah ayah y belikan.
Jam digital 2 beb!
Tgok nombor je...
Nmpak sangat dungu kn?
Mse 2 aku rse comel gle la sbb pkai jam y lg besar pd lengan nih!
Smpai nk angkat tngan pun da xlarat.

2 hari lepas,
Aku y cuai dan lalai ni telah kehilangan duit belanja bulan terakhir.
Duit terakhir y dikikis dr atm.
Duit ni spatutnya btanggungjawab mmbyr keperluan perut aku sblum hujung bulan..
Pdhal, sekarang bru tengah bulan.
xkn nk puasa je kn?
Mau nye kurus...

Tpksa aku mngambil lngkah drastik!
Meminta mak y tercinta memasukkan duit ke dalam akaun y hnya tinggal duit mati jek...
Duit y dh xbleh dikeluarkan lgsung.

Alhamdulillah,
Perut ku gembira dan menjerit keriangan.
Tmbahan pula jika dpt makan mash potato kat kedai sbelah.
Oyeh!
Nyumm432x

Tapi,
Td...
Manager aku mintak aku sign kt surat prestasi kerja bulanan.
Ada 2 bhgian.

+ dan -

Aku + bhgian HUSTLE.
Cm kungfu Hustle la kot.
ngeeee...

Dan - bhgian PUNCTUALITY
Apa pendapat korang ek?

ADAKAH MANAGER AKU TERSALAH MMBUAT PERKIRAAN? ATAU...
AKU PERLUKAN SEBUAH JAM?

Friday, December 11, 2009

Aku rindu

Salam
My late father,
Dis picture has taken 10 years ago.
I miss u,
Really miss u,
N i ll always pray 4 ur happiness over there,
Insyaallah
~Al-Fatihah~

Wednesday, December 9, 2009

Kisah Pak Polisi


Salam,
Disember musim hujan kn?
Banjir.
Cuaca cmni, suhu badan sejuk je.
Tp hati aku panas pulak.

Hujung tahun bnyak sale...
Jualan penghabisan stok barangkali.
Memang,
Memang ini y trjadi.
Hujung tahun, tutup akaun lama,
Bukak akaun bru,

Hujung tahun cuti skolah,
Ksmptan cuti diambil...
Byk org kawen,
Eh, pe kne mngena ngn entri ni???
Maaf, hilang fokus.

Td kt tmpt kje,
Tangan aku kne oven mmbakar piza,
Melecur,
Api... kn ke panas,
2 aku xsenang duduk...
Serba xkne,
Rse mls je kje.
Bsumpah la aku...
Oh!
Panasnya hati.

Disember ni je,
dh 3x aku kne tahan ngn pak polisi,
Pas2 aku mula nk mngeluarkan kata2 nista...

November,
3x jgak kne ngn pak polisi y sme d tmpt y sama,
Ingatan zero ke hape tah,
Lepas je la...
Gatai!

Td,
Dlm pjlanan blik kje,
Lg skali.

________EDITED___________________
"Assalammualaikum, tgok ic, lesen ngn road tax"
Aku x cakap,
seluk poket sluar belakang terus je bagi.
"Ai.... Dh ready"
Dh 2? Hari2 kne tahan.
Pak polisi tsengih smbih mggalas pistol mainan.
"Kje mne?"
Mid Valley
"Dah lme ke"
Stahun lebih
"Kje pe"
Fastfood
"Dh kawin"
Ape pulak soalan? Blajo lg la...
''Ooo, kt ne"
Aku tunjuk arah bwh bukit
"Rumah kt ne"
Kt depan
''Kampung kt ne"
Eh, ic 2 kn dh tulis
"Kita suka la kt awk"
(sume pak polisi cmni ek) ~dlm hati~
"Kje kt ne" ~lg skali~
Mid Valley
"Ok, nti kita jmpe awk ek"
Iye
"Kita suka awk la, bwk motor baik2"
Ok
"Mtk no tepon"
Xdk
"Tpu"
Smlm kne ragut
"2 la, awk nk kwn ngn kita"
Dh2
"Awk amek no kita"
Tme kasih
"Nti kita jmpe ek"
Insyaalllah

Wednesday, December 2, 2009

Pakcik Itu

Salam,
Satu hari,
Sorang pakcik TUA,
Dtg Dominos,
Umur mungkin lebih tua dari Tok Besah (tok aku kt kg)
Dtg dgn 3 anak dara cun...
Umur mungkin semuda dan seremaja aku!
Y ni pasti!

xsmpai hati nk tenung pakcik ni lama2.
Msa nk bjalan,
Kena pimpin.
Ada tongkat lagi kt sbelah tangan.
Jalan sgt slow.
Tiap tapak disusun kemas,
Risau tjelopok.
Klo x...
Byk pulak mslh.
Sumpah!
Aku sedih dlm hati.

Bsembang mereka dlm bhsa Siam,
Hal keluarga dan bisnes mungkin.

Bila pakcik ni ckp
"thank you"
Otomatik,
Aku tkenang kpd insan y aku syg.
Tp insan ni dh mnghadap Ilahi.

PERSOALAN...?
Siapa y untung?
Siapa y btuah?
Pakcik TUA?
a.t.a.u
Si anak dara?

ADAKAH ANDA FAHAM ENTRI INI???

Apa pendapat anda...
Siapa y buntung dan btuah?
Pada aku...
Si anak dara btuah sbb bpeluang mmbls jasa.
As long as u r not going 2 become like TANGGANG la.
Justeru...
Marilah menjadi anak y baik.
Taat.
Patuh.
Jgn jd anak y xmngenang jasa.
Ini dosa.
Pasti tmpatnya di neraka.
____________________________________
Jawapan 1
Pakcik TUA
Sbb pakcik TUA pnjg umur (Alhamdulillah)
Btuah n buntung sbb ada ank y boleh mmbela ayah y xbdaya.
Siap bwk g mkn kt fastfood pulak.
Im proud all of u girls,
Gud job!
____________________________________
Jawapan 2
Si anak dara,
Sbb ada ayah y boleh dijaga,
Still bpeluang nk balas jasa sblum ayah mnutup mata.
____________________________________

Pada aku,
Stlh ditimbang tara,
Jwpn aku adalah no.1.

Sedih.
DAN...
Aku bsyukur,
Sbb Allah 2 Maha Adil,
Dia ambil 1,
Dia ganti dgn y baru.
p
Aku ada ayah lain,
Y bisa mmbuatkan perkara y si anak dara tadi lakukan.
Maka,
Dgn itu,
Aku bdoa agar Allah memanjangkan usia org y aku syg spya aku dpt mmbls jasa mrk.
INSYAALLAH

Ya Allah, panjangkanlah umur semua umat Islam di seluruh maya pada ini. AMIN

Thursday, November 26, 2009

Aidiladha

Salam,
Salam Aidiladha kpd smua...
Maaf d pohon kpd y mmbenci dri ini.

Tuesday, November 24, 2009

Masjid Dato' Haji Kamaruddin, PJ

Salam,
Terima kasih kpd imam masjid.
Mmg rezeki aku sbb npon y jatuh 2 tlh djumpai seorang imam masjid.
Klo bukan imam ni y jmpe...
Mmg kne beli npo bru.
Kne jugak la aku g center mintak nombor balik.
Alhamdulillah, terima kasih Pak Ali n En. Zul.
Syukur ya Allah...

Thursday, November 19, 2009

telefon bimbit hilang d jalanan

salam,
kpd kwn2,
npon aku hilang d jalanan,
so...
pape hal,
msj kt maxis je la ye.
aku akan cuba dptkan balik no aku y bertuah 2!

(gmbr hiasan, npon aku lg canggih pd npon ni)
hohohohohohoho

Its nothing!

Wednesday, November 18, 2009

Mr.Black

Salam,
Senang skit menguruskan hal harian sejak kdtgan Mr.Black.
Nti ada masa Cik Bedah upload pic Mr. Black

Saturday, November 14, 2009

Bangsawan Bawang merah Bawang putih

Salam,
semalam g Panggung Bandaraya.
tgok teater.
g ngn Garfield,
"Bangsawan Bawang Merah Bawang Putih"
rmai gle...
aku y xtinggi ni tpksa bdiri smbil terjengkit2.
start dlm 8:30 smpai 10:30 la.
slama 2jam tu jugak aku bdiri!
ramai gle org...
cm ade pesta jek!
xsangka aku... begitu ramai penduduk Malaysia y minat dgn teater.
berbaloi beb!
bdiri2 pun enjoy gle.

bes...
y paling enjoy tarian kijang 2.
ada mak kijang,
anak lelaki kijang...
dan,
anak pompuan kijang y kiut miut!
tenaga superb!
menari...
melompat...
berlari...
menggedik ats stage 2 x igt!
memang aku suka la part TARIAN KIJANG ni.
klo boleh nk g lagi tp...
komitmen pd benda lain membataskan prgerakan.

nway rakyat Malaysia,
marilah kita memenuhi panggung bandaraya next month.
ade Teater Sinbad pula.
hohohohohoho..
sekian sajo...

Friday, November 13, 2009

D.O.M.I.N.O.S

Salam,

r u worker?
any kind of job la...
or...
r u jobless?
me?
im doing 4time job at dominos pizza.
r u enjoy with ur job and ur routine?
me?
sure!
c la!




Wednesday, November 11, 2009

Saya dah hilang awak!

Salam,
Patutlah...
last week saya nk awak ada masa saya keluar.
kita habiskan hari 2 dgn indah sekali.
xterfikir pun awk nk pergi jauh dr saya.
saya sayang awk!
walau ramai y panggil awak budak sekolah!?..

SUMPAH!

tp saya redha...
kita xdk jodoh.
puas saya cari awk.
puas saya igt saya tinggalkan awk kt mne...?
saya tnya kwn2 saya...
deorng ckp xtau.

tp...
saya rasa saya xbwk awk masuk rumah pun.
awk tunggu kt pintu jek.
saya rasa awk jerit nama saya.
tp saya xdgr...
saya xdk gambar kenangan dgn awk selama kita bersama.
Tme kasih,
awk jga saya dengan baik.
saya selesa bila bersama awk.
langkah kita seiringan.
kalau hujan,
kita basah bersama,
oh!
romantik kn saya sayang?

selamat tinggal sayang.
ni je ucpn terbaik saya buat awk.
saya sentiasa akan kenang awak macam cinta pandang pertama kita dlu.
walau nanti saya bakal mendapat pengganti awk...
saya percaya,
cinta kita y 1 adalah saat2 bahagia kita b2.
babai sayang.
moga awk selesa dan gembira dgn pasangan baru awk.

SAYA RASA AWK KENA CURIK!!!

kpd y terambil kasut saya 2,
jaga sayang saya baik2 tau.
jgn sengaja pijak taik..
benci saya,
tp kasut saya y teraniaya.

jgn bawak dia pergi tempat maksiat,
kalau surau...
saya sgt bertuah sbb saya hilang awk.
dpt gak pahala kt saya ni.
lagipun warna awak putih,
kalau g skolah pun ok,
semoga berjaya dgn cemerlang tuan baru (sayang)
nanti masuk universiti y berhampiran tau.

...
kalau nampak saya atau terserempak dalam lif ke...
kt kedai bawah flat ke...
bus stop ke...
jgn xtegur!
sbb saya kenal awk!
tanda lahir awak kt ponggong 2 saya cam sgt2!

Monday, November 9, 2009

Lets Play

Salam,





p/s:
we missing someone,
ESAH,
wishing u with us.
please come back 2 malaysia.
n lets PLAY 2 gether.
heheheheheheh

Helmet











Sunday, November 1, 2009

Tekun

Salam,
Tekun je aku bkeje...
gile TEKUN!
geli gile ah!
hahahhahaha...
Pinat amek pic ni 2 hari bturut2.
nway, thanks ye Pinat.
(Pinat ni still single)
Spe nk?
Phone no akan dipos kpd y bekenan la!
ni la Pinat y dmaksudkan?
cmne?
Pinat ke...
sbelah Pinat ni?
hehhehehhe...
Sila la buat pilihan y tepaT!
Tentukan hidup anda!
hmmmm (versi IMPIAN SUNSILK)


Wednesday, October 28, 2009

sms

________edited__________
mak: bt pe?
aku: nk g kje
mak: xpenat ke? siang malam kje
aku: nk bt cmne... kje pun mintak duit mak jugak
mak: dh 2 nk mintak duit kt spe lagi? jimat2 lah tenaga 2
aku: xpe, lagi boleh bdiri 2... sihat la tandanya. hehehehe

Sunday, October 25, 2009

saya xsakit hati pun

Salam,
saya bukan yang terbaik dalam berkata-kata,
saya juga bukan yang terbaik dalam semua hal,
saya juga lemah dan sering buat salah,
saya memang banyak buat dosa,
tapi saya xsakit hati pun,
sumpah x!
sebab manusia ni makhluk y bersosial,
itu tandanya dia normal.

"saya bertaubat"
pernah anda dengar tentang penyesalan?
tentang keinsafan?
atau tentang keterlanjuran?
y ni kadang2 buat saya sakit hati la

-YA! SAYA XBUAT LAGi-

tapi...
saya bukan intan,
saya bukan intan,
saya bukan intan,
saya bukan emas,
saya bukan permata,
atau pun batu-bata,
saya tetap saya,
saya akan sakit hati bila saya gagal kawal diri sendiri,
jadi...
saya cuba bersikap optimis!

saya xpandai pakai kasut tinggi,
saya xpandai pakai skirt (sumpah xpakai)
saya xpandai pakai seksi2...
saya hanya tahu pakai baju kebangsaan jek!
saya hanya akan sakit...
sakit kaki bila pakai kasut tinggi!

n,
im not loser,
but,
very sure that im a very good sister.
ala, xseksi...
xsakit hati,
hidup sentiasa hepi.

Ya Allah,
plez 4give 4 everyting i've done.
Amin

Wednesday, October 21, 2009

hepi bufday


salam,
hepi bufday,
moga pnjg umur,
murah rezeki,
selamat dunia akhirat,
i luv u mom,
so much!

Sunday, October 18, 2009

Durians


Salam,
durians.make.me.smell.good!
durians.make.me.hot!
spoloh.inggit!

Thursday, October 15, 2009

Tuesday, October 13, 2009

1 napas

Salam,
aku sedang gigih bekerja di dominos pizza dgn hati y girang walopun belum rezeki utk mndpatkan kerja y lebih baik xdk ke kje doktor sandaran? pilot sandaran? penyamun sandaran? tukang kebun sandaran? konduktor bus sandaran? pensyarah sandaran? jaga parking sandaran? apa perasaan anda bila membca entri y tak mmpunyai noktah ini? tanda soal je y ada penat ke gembira? aku tetap gembira sbb aku sentiasa gembira walopun hidup dirundum malang maka dgn itu aku isytiharkan bahawa pembaca blog ini perlu menrik napas dalam2 agar anda tidak kesemputan dipertengahan jalan jika penat sila rehat jika tidak anda akan menyesal dikemudian hari aku gembira dan akn ketawa spt wanita cantik y hilang akal krn itu namaku BEDAH akhir sekali aku habisi entri ini dgn ucpn slmt malam tanpa sebarang noktah

Saturday, October 10, 2009

Gadis Gila itu sadis

Salam,
semalam gadis gila itu gila.
betol!
betol2 GILA!

sering saja gadis gila itu bdialog dlm diri.
bdialong saat msyrkt mncemuhnya.
bdialong saat perlu memotivasi diri sendiri.
bdialong saat tiada teman utk bicara.
saat itu,
gadis gila itu hnya separuh gila shj.

hari ini masih sama.
gadis separuh gila itu bilang...

"aku xpenah mintak jd begini"
(xmintak jd gila)

smbil mngis gadis separuh gila itu bjalan laju.
bila terasa belum cukup penat,
langkahnya dilajukan.
terus sahaja berlari laju spt dkejar anjing.
lari meninggalkan msyrakat y mncemuhnya.
lari meninggalkan detik2 hitam.
lari dan terus lari...

tiba2!

tjatuh.
gadis separuh gila itu rebah.
kepalanya menghentak batu.
dahinya tepat mencium batu y gebu itu.
terasa darah merah pekat meniti bibir.

ah!
panas terasa.
tinggi roma y ada.
sedar2 sudah di wad hospital.
mahu atau tidak,
malu lebih banyak.

tepat sekali di wad gila.
sadis sekali.
siap dirantai tgn dan kaki.

gadis gila itu xgila.
tp hanya dianiaya.
dianiaya utk jd gila.

tpksa gadis gila itu terima.
terima takdir hidupnya.
dgn mbuat jd gila...

gadis gila itu sedih,
17 org bf lari.
1 setia menanti,
itulah nasib diri.

sedih kn?
gadis gila itu pura2 gila,
mula2 separuh gila.
hari ini GILA sepenuhnya.
setelah lama blakon mnjadi gila.

sadis,
kisah gadis,
pura2 gila,
lme2 jd gila...

1 bf setia menanti,
kerana,
kerana,
kerana,
turut gila spt si gadis gila.

hari ini gadis itu TELAH gila.
stlh blakon mnjdi separuh gila.
itulah nasibnya,
SI GADIS GILA.

_tammat_


Thursday, October 8, 2009

xpasti

salam,

semalam aku tdo,
mlm td...
sblum smlm lg aku tdo...

bagun...
gosok mata,
buang taik mata y ada,
minum air,
tdo.

bangun,
garu ponggong.
tdo balik...

buat2 tdo.
cuba byk kali.
xdpt pejam.

buat2 pejam lagi.
hampeh!
xdpt jugak.
tarik toto,
ttdo.

bagun lagi!
xleh tdo,
mnulis...
bju dh basah bpeluh.

bagun,
pegang bantal.
basah jugak.
eliobasikudisitu
(busuk punye budak)

bagun.
semayang.

selamat datang khamis!

aku gembira lagi

Saturday, October 3, 2009

kisah saya


salam,
saya ada family.
family saya besar punya.
saya syg family saya.

saya ada kawan.
kwn saya ramai.
kn kwn kn?

saya ade cita2.
dr cikgu gayah (cikgu mse tadika)tnye........
smpai sekarang,
saya memang nk jadik cikgu jek.
mulia kn?
heheheheheh.
doakan saya berjaya tau.

saya ada 4time job.
dr dulu...
hari ni,
esok,
lusa,
tulat,
next week,
next month, (insyaallah)
saya akan terus 4time jek.
saya belom sedia utk fulltime.
byk komitmen (hnssss)

saya ada bos.
bos saya baek.
memang cool abes lah.
dia org perak (perak man)
klo dia srh saya msok kje kul 12,
kul 2 bru saya smpai.
klo suh kul 1...
kul 3 saya smpailah.
sbb 2 bos saya syg saya.
dia ckp,
"pndai ko mgurus jdual kje ye zue"
pas2 saya senyum je la.
bru smgt nk kje.

lalalalala..
bkojo la kito sekueknyo.
brusho la kto ssungguhnya.
bkojo2,
poei asa balik sonjo!!!!

saya ada mmpi smbung stadi kt oxford,
tp mmpi la (zzzzzzzzzzz)
mak saya ckp,
mmpi mainan tido (confirm xpas nk g pnye)
tp ok jgk klo tdo xbasuh kki ble mmpi indah kn?

saya xdk duit.
ckup bulan saya akan kol mak saya mtk duit buat blnje,
atau utk byr sewa.
klo nk topap pulak,
adik saya la jdik mangsa.
adik saya baek.
sumpah baek.

saya ada blog.
ni blog saya.
mcm2 y saya tulis,
sbb ni blog saya kn?
senyum (,'')

Monday, September 14, 2009

terima kasih

salam,
syukur alhamdulillah,
terima kasih tuhan.
im still alive.
wish dis raya more xciting than b4.
insyaallah.
dtambah pula dgn semangat bkobar2 anak2 buah nk dpt duit raya.
moga rezeki aku terus masyuk.

p/s:
pd kenkawan,
raya dtg la umah,
dh byk aku bli kuih raya dgn duit gaji y xsberapa nih.
duit raya jugak xketinggalan utk korang y btuah

Tuesday, September 8, 2009

xdk kje

salam,
sengaja menulis.
tp jgn salah faham dgn tajuk.
bukan sbb x bkje.
atau dbuang kje.
ni pun bru balik kje.
maksudnya,
sbb xdk kje la aku tulis entri ni...
ada paham?

tensen ah!
pikir pasal duit...
smlam pinjam duit apis 100,
mijan 200.
nk byr sewa rumah.
nk cukupkan 700 semuanya!
klo x...
tuan rumah akan potong deposit kami!
tragis kan?

kami dpt gaji 7 hb,
tuan rumah mintak sewa dbyr pd 30/31 akhir bulan?
ada ke patot?
ada ke?
patot ke?

mne nk cari duit?
merompak? (isk! dosa 2)
meminjam? (memang slalu)
mintak sedekah? (xsanggup)
pinjam bank! (lg xmasuk akal)

nmpak gaya kmi kne bpindah lg kn?
ya tuhan kami,
kuatkan lah hati2 ini.
walau udara dan bau di sini x slesa!
amin.

ni pic y aku rse cool pd mlm ni,
enjoy!

Tuesday, September 1, 2009

rm5:80, 16 september 2009

salam,
mulai bulan ni...
belanja aku akan naik.
rentetan kenaikn harga minyak.
sistem bus rapid pun dh tukar.
tmbang bus metro pun naik gak.
kalo sblum ni aku hanya perlu sediakan rm4 untuk brulang alik ke tmpat kje.
tp,
sekarang aku kne siapkan rm5:80.

sabarlah cik bedah,
sihat dan selamatlah smpai 16 september ni.
jom melompat bramai2

Friday, August 21, 2009

ahlan wasahlan ya ramadhan

salam,
esok,
semua umat islam akan memulakan ibadat pose...
semoga kita sabar dan tabah menghadapi bulan y mulia ini.
sabar sbulan,pas2 raya pon sbulan.
selamat bpose kpd sume kwn2...
ramadhan adalah bulan mulia y akan menguji tahap keimanan dlm diri.
marilah kita mmperbanyakan amalan,
jauhkan perbuatan y xmendatangkan faedah...
g traweh,
sahur 2 sunat...
jgn malas bangun!

p/s:
pd esah, enah dan sesiapa y mngenali dri ini(y di rantauan)
slmat bpose...
bsame lah kte bpose di rantauan

Monday, August 17, 2009

Saturday, August 8, 2009

Karangan HANTU oleh adik y kreatif!

Salam,
Memang pecah perut ble baca karangan adik ni.
Kreatif gle...
Bergelodak abes organ dalam badan.
Jantung terus mengepam dgn pantas!
adrenaline!!
Tengah mlm kami gembira sekali hasil karya kreatif adik ni.
aku tau pasal karangan ni ble Enah tunjuk mlm td.
Masuk dlm mail box Enah la.
Sumpah!
Kelako gle!
Mlompat2 kami kegembiraan!
Nyaris roboh katil...
Hhahahahahahahaah...
(Kami xdk katil pun sbenonye)

Xcye klako?
Lu bacala sendiri (versi Nabil Raja Lawakkk)

Klo rabun,
Sila zoom...
Ayat las y ditambah cikgu...
"HANTU ITU GEMBIRA JUGA KAH?"
Memang bes la cikgu ni!

Friday, August 7, 2009

CITY OF ENTERTAIMENT!

Salam,
Keberanianku diuji!
Ahad mggu y lalu,
Aku, Siti (adik), K.Yang (kak ipar) n abang tlh menaiki kereta.
Ya, menaiki kereta.
Seawal jam 8:30 pagi kami brgerak meninggalkan s.Alam.
Menuju ke suatu destinasi keriangan.

CITY OF ENTERTAIMENT!
Go Genting!
Saat 2, aku terkenangkan mendiang Tan Sri Lim Goh Tong.
Beliau telah meninggalkan dunia pada Oktober 2007 y lalu.
Tokoh y tlh memperkenalkan Genting kepada dunia.
Sehingga trkenal ke serata benua.
Toche Sifu!

Cukup abg tinggalkan kereta di hentian bus.
Kami seterusnya menaiki cabel car untuk naik ke atas.
Tambang cabel car ditanggung sepenuhnya oleh Siti!
Adiku y tercinta.
Return 4 dewasa RM40.
Aku?
Sememangnya papa!
Poket bocor setiap masa.

Tggu turn je dh ckup mmbuatkan kaki n lututku mgeletar.

1st game!
Tara!!!
Ni y berada pada tangga pertama pilihan!

Gulp!
Sila telan air liur beramai2…
Apeke namenye?
Lupe ah!
Maka, xku hairan n aneh jika melihat manusia y mncubanya mnjerit seperti kerasukan hantu!
Memang brpadananlah manusia2 ini menjerit keriangan…
Atau menjerit ketakutan!
Aku dok di flat 15 tingkat,
Jadi…
Aku andaikan ketinggian permainan ini adalah 20 tingkat n lebih,
Sempat melihat alam ciptaan-Nya.
Semasa hempasan untuk turun,
Bontotku,
Bontot Siti,
Bontot abang,
Tidak berada di alam nyata.
Kami seperti terbang di udara.
Aku andaikan juga detik ini selama 5 saat.
Cuba bayangkan!
Sape y pernah cuba pasti merasa mimpi seram ini!
Mse dh turun rse bes n bangga sebab berjaya menjalani ujian ketakutan ini.
Lalu, 15 markah dberi kpd kami.
hehehehehehe

2nd game!
Cubaan keberanian x berakhir di situ,
Seterusnya aku dan Siti menaiki buaian cm dlm dogeng Bawang Merah n Bawang Putih!
Fuh!
Gle punye pusingan!
Trdetik jugak kat hati kalo2 buaian ni terpelanting!
Mau nye patah riuk tulang2 aku y xbpe nk kuat nih!
Maklumlah, xckup kalsium.



3rd game!
Memandu uji kereta baru!
Nampak cm bodo gle je game ni!
Tp, blom cuba blom tau.
Mse mula2 naik 2... gek gek gek gek
Lembap gle.
Smpat petik bunga2 y kt tepi jalan lagi.
Dh smpai klimaks!
Bpusing2 bdn aku ikut jalan y bliku2.
Hnsss…
Game ni kne lembutkan badan.
Ikut kereta tu brjalan dlm lorong!
Klo x,
Lebam la badan.
Cm aku lah!

4th game!
Singgah padang pasir jap,
Nek unta!
Hahahhahah…
Xbes langsung!
Lucu…
Ni game budak2 jek!
C la…

Utk pngtahuan jgk,
Ni la 1-1 nya game y k. Yang cuba.
“Gayat”


Next game!
Ni lg 1 y gle!
Nek boat!
Tguu!
Lme gle!
Smpai abg aku dh putus asa!
Hahahahahaha!
Berkat ksbaran…
Dpt gak turn.
1 boat nek 2 org jek,
3 bleh gak,
Tp dgn pngawasan n kebenaran penjaga lah!
Mse tgok org len naik dr boat…
Basah gle baju2 deorang.
Ttnya2 kami dlm hati!
Akhirnya kemusykilan trjawab bila dh mencuba sendiri!
Bes!
Xrugi tgu lelama!
BERBALOI-BALOI (iklan Celcom Amy Search)

Next!
Nek train pulak,
Nsib ada seat belt!
Tak la terpelanting aku.
Huhuhuhuhuh…
Memang puas!
Menjerit2 cm kena sawan ah!

Ni je la y sempat!
Byk game2 bes lain y sedang dibaiki.
Mse ni pun dh 4:30,
So, gerak balik la…

Opsssss!
1 more thing,
Sempat gak jadi penarik beca.
Mmbawa seorang pelancong dari Zambia!

hahahahahahahah...

Friday, July 24, 2009

Hutan Lipur Kanching

Salam,
Semalam g air terjun...
Bes wooo.

Kami g 12 orang.
Smpai Pasar Seni kul 9,
Pas2 nek Metro bus no 43,
RM 1:50.
Byk gle monyet,
Cm taman monyet dah.
Xbpe nk bersih tmpt ni,
Tp xdk spe pduli kn.
Sbb rmai y dtg bcinta!
hahahhahahahha...

Kul 4 gerak balik,
Smpai Psr Seni kul 6,
Trus nek Rapid balik umah,
Penat gle.
Enjoy!



(Tgu bus nk balik KL)